Siu Siu – Lab of Primitive Senses by DIVOOE ZEIN Architects

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

As human beings (ourselves) are detached from civilization to access a lifestyle of scanty materials, our inner animality generated from primitive natural habitat is emancipated.

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

Inexplicably, we come to our instinctive senses. Siu Siu Laboratory of Primitive Senses is a workshop set to explore the environmental transition between urban space and natural forest. Materials of no practical use, such as gloss, grass, Buddha statues, flowers, fragrances, sounds, yoga, along with other existence of spirituality, are employed as a healing process to convert the digital to the analog.

The same concepts are also implanted into the architectural design. Agricultural shading nets, 8 meters in height, are erected to cover extensively the original wooden house. The nets thus correspond to the 8 circle center combination’s irregular arc section of net house, which is located in the woods on the hills, between the 20 meters path and tree barriers and the slope.

The net house, a common agricultural facility in Taiwan, functions as a balancing mechanism to adjust the natural environment for the crop. The subtropical light, filtrated through the forest and the shading net made of 80% and 60% spacing, creates micro-gloss and ventilation and thus develops a proper micro-climate for working as well as living.

The net house in mountains is a liminal space. You might enjoy the solitude of total isolation, or you could expose yourself unconditionally to the environment. The relationship between man and building is stripped of monotony or hierarchy of any forms. Everything is determined by the feelings, here and now. Unpractical, ephemeral, completely incapable of coping with everyday needs, these instinctive feelings are in fact a power of healing developed by contemporary man towards certain natural relationship. It will go on, in a manner proper to primates, to the unknown.

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

© DIVOOE ZEIN ARCHITECTS

2014 0815 1706 少少外雙溪 平面系統

2014 0815 1706 少少外雙溪 平面系統-2

Leave a Reply