Brand new Campus for Technological and degree Institute (THEi) by Ronald Lu & Partners

campus_ronald_lu_ILikeArch_02

campus_ronald_lu_ILikeArch_01

campus_ronald_lu_ILikeArch_09

campus_ronald_lu_ILikeArch_08

Ronald Lu & Partners (RLP) worked with the Vocational Training Council (VTC) to make a new campus in Hong Kong the technical and advanced schooling Institute (THEi). Rather than adopting a conventional building form, the community-oriented, renewable university made use of creative twin tower design, taking it the Grand Award on Green Building Awards 2014, in the brand new Building Category “ Building works under Design, prevailing over 90 entries from Hong-Kong and Asia-Pacific.

Green lasting design features incorporate a north-south building orientation, large building permeability, additional shading and light racks as well as a bioclimatic façade. The institute will increase the biodiversity of the neighbourhood, thanks to the introduction of over 30,000 trees. These rooms also enjoy high permeability of light and environment and preserve sightlines, improving the liveability associated with the campus and enhancing the environment of neighbourhood.

campus_ronald_lu_ILikeArch_03

campus_ronald_lu_ILikeArch_05

Targeted for completion in 2016, the look focuses on integrating the institution using the neighbourhood. The low flooring of campus tend to be home to shared university and neighbourhood amenities, whilst top flooring associated with the tower obstructs are utilized exclusively because of the institute. The architectural built kinds reflect these distinct utilizes “ the provided facilities possess a harmless natural form, while a simple rectilinear type ended up being chosen for tower obstructs.

This twin-block design ¬“ rarely observed in Hong Kong schools “ starts the campus to an adjacent public playground and also the current summer time wind, embracing the outside public green space and expanding it vertically through sky-rise greening via numerous terraces and œpocket rooms” found on numerous amounts.

campus_ronald_lu_ILikeArch_04

RLP made smart use of sources through the complete building process by following renewable design. By adding humane, smooth details toward areas amongst the obstructs, the university enjoys increased permeability of sun light and air, enhancing liveability and enhancing the environment of neighbourhood.

The project has also won the Cityscape honors for appearing Markets 2014 and attained a RAY Plus Provisional Platinum Rating.

campus_ronald_lu_ILikeArch_07

campus_ronald_lu_ILikeArch_06

Leave a Reply